بدافزار چیست
در این مقاله به توضیحات کامل درباره بدافزار ها میپردازیم

با افزایش حملات بدافزار طی 10 سال گذشته، و تعداد کل بدافزارها در حال حاضر به حدود 812 میلیون رسیده است، بسیاری از کاربران آنلاین این سوال را مطرح کرده اند: “آیا VPN از ما در برابر بدافزار محافظت می کند یا خیر؟”

خب، ما در این مقاله به این سوال خواهیم پرداخت. همچنین، اگر از خود می پرسید “بدافزار چیست و چگونه می توانیم از آن جلوگیری کنیم؟” شما خوشحال خواهید شد اگر بدانید که ما نیز در مورد آن بحث خواهیم کرد.

بدافزار چیست و چگونه می توانیم از آن جلوگیری کنیم؟

کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری و محافظت از آلودگی به بدافزار انجام دهید، اما بهترین مکان برای شروع درک این است که بدافزار چیست و مجرمان اینترنتی از چه نوع بدافزارهایی بیشتر استفاده می کنند.

بدافزار یا Malware چیست؟

بدافزار یا Malware نرم افزاری مخرب است که برای آلوده سازی و دستیابی غیر مجاز به رایانه ها، تلفن های همراه، لپ تاپ ها و سایر دستگاه ها پیکربندی شده است. مجرمان اینترنتی معمولاً از بدافزار برای سرقت اطلاعات شخصی و مالی کاربران و مشاغل آنلاین استفاده می کنند. انواع پیشرفته تر بدافزارها همچنین می توانند برای نظارت بر فعالیت افراد در دستگاه، مسدود کردن دسترسی به سیستم عامل یا هارد دیسک و آسیب رساندن به خود دستگاه استفاده شوند.

بدافزار در مقابل ویروس ها – تفاوت چیست؟

بسیاری از افراد این دو را اشتباه می گیرند، معمولاً به این دلیل که به نرم افزار امنیتی یا “آنتی ویروس” یا “ضد نرم افزار” گفته می شود. بنابراین، از آنجا که در مورد بدافزار بحث می کنیم، متوجه شدیم که ممکن است به این مسئله نیز بپردازیم.

اساساً، ویروس نوعی بدافزار است که می تواند خودش تکثیر شود، به سیستم های دیگر سرایت کند و به سیستم عامل های کاربران آسیب برساند. از طرف دیگر، بدافزار به هر نوع نرم افزار مخربی اطلاق می شود که می تواند توسط هکرها برای هدف قرار دادن کاربران اینترنت مورد استفاده قرار گیرد.

متداول ترین انواع بدافزارها

  1. ابزارهای تبلیغاتی مزاحم

Adware (مخفف نرم افزار با پشتیبانی تبلیغات) بدافزاری است که دستگاه و یا مرورگر شما را آلوده می کند و شما را در معرض تعداد زیادی تبلیغات ناخواسته قرار می دهد. به طور معمول می توان از تبلیغات پاپ آپ در دسک تاپ یا مرورگر خود نام برد که نمی توانید از شر آنها خلاص شوید.

ابزارهای تبلیغاتی مزاحم معمولاً بسیار خطرناک در نظر گرفته نمی شوند، فقط آزار دهنده هستند. با این حال، بسیاری از تبلیغاتی که با آنها اسپم شده اید می توانند حاوی فایلها و پیوندهای مخرب باشند. تعامل با آنها بیشتر باعث آلوده شدن دستگاه شما به بدافزار می شود.

به طور کلی، تبلیغات تبلیغاتی و مجرمان اینترنتی فقط به عنوان راهی برای کسب درآمد سریع مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، تبلیغات تبلیغاتی همچنین می توانند با جاسوس افزارها مرتبط شوند تا فعالیت شما را نیز ردیابی کنند و اطلاعات شخصی شما را بدزدند.

  1. نرم افزارهای جاسوسی

همانطور که از نام آن پیداست، نرم افزارهای جاسوسی بدافزاری هستند که از شما جاسوسی می کنند. این دستگاه شما را آلوده می کند و اطلاعات شخصی حساس را به سرقت می برد:

گاهی اوقات، مجرمان اینترنتی می توانند با استفاده از انواع پیشرفته جاسوس افزار ارتباطات شبکه و ترافیک شما را تغییر دهند و تنظیمات امنیتی برنامه های مختلفی را که روی دستگاه خود نصب کرده اید تغییر دهند.

نرم افزارهای جاسوسی اغلب با بدافزارهای دیگر همراه هستند و حتی می توان آنها را در نرم افزارهای قانونی یافت.

  1. باج افزار

Ransomware بدافزاری است که رایانه یا داده های شخصی و مالی شما را برای باج گیری از شما “گروگان” نگه می دارد. در واقع، بدافزار یا همه اطلاعات هارد دیسک شما را رمزگذاری می کند، یا شما را از سیستم عامل قفل می کند. در هر دو موقعیت، با پیامی روبرو خواهید شد که به شما می گوید برای بازپس گیری دسترسی، یک دیه بزرگ (چند صد دلار یا بیشتر) پرداخت کنید. به طور کلی یک محدودیت زمانی وجود دارد و در صورت عدم پیگیری پرداخت، پیام ادعا می کند که تمام داده ها حذف می شوند.

بد افزار
VPN میتواند بسیار برای شما در مقابل انواع بدافزار مفید باشد

این نوع بدافزار معمولاً انگیزه مالی دارد، اما برخی از مجرمان اینترنتی ممکن است از آن فقط برای خرابکاری و آسیب رساندن به مشاغل استفاده کنند. برخی از نمونه های معروف باج افزار شامل WannaCry، NotPetya و Locky است.

Ransomware معمولاً از طریق پرونده ها و پیوندهای مخرب پخش می شود. گاهی اوقات، ممکن است از آسیب پذیری های سیستم عامل و شبکه استفاده شود تا دستگاه شما در معرض باج افزار نیز قرار گیرد.

  1. ویروس ها

ویروس ها نوع خطرناکی از بدافزارها هستند، زیرا می توانند خود تکثیر شوند و به سایر رایانه ها سرایت کنند. آنها می توانند خود را به برنامه های مشکوک یا مخرب متصل کنند و وقتی کاربر آنها را راه اندازی می کند، شروع به کار می کنند.

هکرهای خلاق تر می توانند از روش های دیگری برای انتشار ویروس ها استفاده کنند، مانند آسیب پذیری وب سایت و برنامه، پرونده های Doc و پرونده های اسکریپت.

ویروس ها همه نوع استفاده دارند. مجرمان اینترنتی می توانند از آنها استفاده کنند:

  1. کرمها

کرم ها نوع بسیار رایجی از بدافزار هستند و اغلب با مصرف پهنای باند زیاد و سرور های بیش از حد برای آسیب رساندن به شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از کرم ها حتی می توانند برای آسیب رساندن به رایانه ها برنامه ریزی شوند. اساساً، آنها حاوی چیزی هستند که به عنوان “محموله بار” شناخته می شود – کدی که کرم را به انجام اقدامات مختلف هدایت می کند هنگامی که کامپیوتر را آلوده می کند، اقداماتی مانند:

هکرها معمولاً موفق می شوند کاربران آنلاین را با ارسال نامه های ناخواسته یا فیشینگ که حاوی پیوست های مخرب هستند، در معرض کرم ها قرار دهند.

در حالی که کرم ها شبیه ویروس ها هستند، آنها نوع بسیار خطرناکی از بدافزارها هستند زیرا می توانند بدون نیاز به اعتماد به فعالیت کاربر (مانند اینکه شما یک فایل اجرایی را اجرا می کنید) به خودی خود تکثیر و گسترش می یابند. کرم ها به طور کلی از آسیب پذیری های سیستم عامل (معمولاً در سیستم عامل های قدیمی) برای گسترش در چندین شبکه رایانه ای استفاده می کنند. حتی گاهی اوقات، آنها می توانند حساب ایمیل قربانیان را ربوده و ایمیل های آلوده را به لیست مخاطبین خود ارسال کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *